Project 2025

Onderwijs is de toekomst van de kinderen. In Senegal is dit niet anders.

In de wijk "Sindine" van de nederzetting "Godaguene" (gemeente Sandiara, arrondissement Séssène, department M'bour, regio Thiès) is er een grote behoefte aan een nieuwe school.

Met de professionele steun van het architectenbureau Strubbe - Proot en de input van de lokale bevolking ontwikkelden we een plan en in april 2019 vond de eerste steenlegging plaats van een volledige nieuwe school. De eerste 3 klaslokalen en de sanitaire blok werden in 2019 voltooid. Spijtig genoeg konden we gedurende de ’COVID-pandemie’ de werken niet verder zetten. Door het feit dat we Senegal niet konden bezoeken, liep het project ongeveer 2 jaar vertraging op.

We wijzigden daarom de naam van ‘Project 2023’ in ‘Project 2025’.

In 2023 werden de werken hervat met de bouw van een muur rondom de school. Verder werden de funderingen gelegd voor de volgende 3 klaslokalen, het bureel van de directeur en een extra klaslokaal voor opvang van de kleuters. Ook de bomen voor de schaduw werden geplant. In de huidige fase worden 2 klaslokalen volledig afgewerkt inclusief het voorzien van meubilair. In de volgende fase worden achtereenvolgens het laatste klaslokaal, het bureel van de directeur en het extra lokaal voor de kleuters verder afgewerkt. In de laatste fase wordt ook nog een lerarenverblijf gebouwd.

Door het bouwen van een watertoren (2000l), het plaatsen van een waterpomp en enkele zonnepanelen werd onze school in Sindine voorzien van putwater. 


Het totale bedrag van dit project bedraagt ongeveer €60.000.

Met de opbrengsten van de spaghetti dag, de pannenkoeken dag, andere activiteiten en schenkingen hopen we dit project eind 2025 tot een mooi einde te brengen.

Mogen wij ook op jouw steun rekenen?

Wil je graag een storting doen dan kan dat op
BE02 1030 6347 4040 (BIC NICA BE BB – Crelan België)

Alvast bedankt.

Project 2025
close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x