Een warm hart voor Senegal Leopoldsburg

Reeds sinds 2008 zijn Myriam Laporte en Rudy Janssens (Leopoldsburg, België) de bezielers van "vzw Een Warm hart voor Senegal". Vanaf 2013 is de kerngroep versterkt door Lieve Theunissen en Luc Van Audenhove. In 2019 werd er een vzw opgericht.  

Deze vereniging is ondertussen uitgegroeid tot een groep van een tiental vrijwilligers die jaarlijks vanuit Leopoldsburg, met eigen financiële middelen, Senegal bezoeken. Met de ingezamelde hulpgoederen en het financiële budget realiseren ze ter plaatse, met onze lokale contactpersonen de verschillende projecten.

MISSIE

“Vrijwilligers die de levenskwaliteit van voornamelijk vrouwen en kinderen willen verbeteren in de regio van Mbour.

VISIE

“Samen” met de bevolking rechtstreeks hulp verlenen en projecten realiseren op het vlak van 
- onderwijs
- gezondheid & hygiëne
- sport.

 

HET TEAM 2019

Van links naar rechts:
Rudy Janssens, Cheikh Thiaw, Paul Partoens, Lieve Theunissen, Charlotte Janssens, Charlotte Van Audenhove, Mia Olefs, Vera Nuyts, Myriam Laporte, Luc Van Audenhove, Suzanne Ooms, Dagmar De Munter, Leen Meuleman.

Een warm hart voor Senegal Leopoldsburg


De vereniging staat geregistreerd als Vierde Pijler Organisatie en wordt erkend door de Provincie Vlaams-Brabant en de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingsraad van de Stad Leopoldsburg (GROSA).

vzw Een warm hart voor Senegal verzamelt fondsen in via allerhande activiteiten zoals deelname aan de lokale wereldmarkt, de organisatie van een quiz, de organisatie van een jaarlijkse pannenkoekendag en spaghettidag, de verkoop van steunkaarten, enz… Jaarlijks worden hulpgoederen vervoerd naar Senegal. De bedeling van deze goederen gebeurt persoonlijk in diverse brousse-dorpen, scholen en sportverenigingen. Een overzicht van de belangrijkste projecten van 2014 en 2016 kan je op de volgende tabbladen vinden.  

Wil jij ook je steentje bijdragen? Dat kan.
Stortingen gebeuren volledig vrijblijvend op het rekeningnummer van “vzw Een Warm hart voor Senegal”: BE02 1030 6347 4040 (BIC NICA BE BB – Crelan België)

Een dikke dank je wel vanwege de kerngroep:
Myriam, Rudy, Luc en Lieve


Ook dit jaar konden we door de steun van vele sympatisanten hulpgoederen naar Senegal verzenden om onze projecten op het vlak van:


ONDERWIJS

Bomen werden aangekocht om de schoollokalen die we de vorige Jaren gebouwd hebben in Malicounda Wolof te beschermen tegen de najaarsstormen.  


Door jullie financiële steun kon de school in Malicounda Wolof verder afgewerkt worden. Verschillende scholen in de regio van Mbour en Ngaparou werden voorzien van schoolmateriaal.


De Waka Waka's (photovoltaische lampen) die we de vorige jaren hebben uitgedeeld zijn nog steeds in gebruik. Deze Waka Waka's geven de kinderen in de brousse, waar de hutten niet voorzien zijn van elektriciteit, de mogelijkheid hun lees- en huis-taken te maken. De Waka Waka's (photovoltaische lampen) die we de vorige jaren hebben uitgedeeld zijn nog steeds in gebruik .Deze Waka Waka's geven de kinderen in de brousse, waar de hutten niet voorzien zijn van elektriciteit, de mogelijkheid hun lees- en huis-taken te maken.GEZONDHEID & HYGIENE


De Medische Post Tefes in Mbour schonken we medisch materiaal zoals onderzoekshandschoenen, medische instrumenten en chirurgische hechtingsdraad.De oogkliniek van Mbour schonken we toestellen om de ooglenzen uit te meten en honderden brilglazen.

SPORT TE REALISEREN


Dank aan onze sympatisanten die tevens ook werkzaam zijn bij
Nike-Laakdal. Door onze jaarlijkse deelname aan de kerstmarkt en door hun inzet kregen we onder andere verschillende voetballen. Sportuitrustingen werden uitgedeeld aan verschillende voetbal- en basketball-teams.Project 2023 (Een Warm hart voor Senegal VZW Leopoldsburg)

Onderwijs is de toekomst van de kinderen. In Senegal is dit niet anders.

In de wijk "Sindine" van de nederzetting "Godaguene" (gemeente Sandiara, arrondissement Séssène, department M'bour, regio Thiès) is er een grote behoefte aan een nieuwe school.

Daarom hebben wij in april 2019 de beslissing genomen om onze schouders onder dit project te zetten. De eerste steenlegging is reeds gebeurd in April 2019, na enkele maanden staan er al 2 klaslokalen te pronken in Sindine en wachten de leerlingen vol ongeduld om hun nieuwe klassen te betreden.

Het is de bedoeling om een volwaardige school te bouwen met 6 klaslokalen, momenteel hebben wij er al 2 kunnen subsidiëren. (€10.000)

Wij hopen samen met jullie dit prachtige project binnen aanzienbare tijd te kunnen vervolmaken.

Dankzij de opbrengsten van de spaghettidag, de pannenkoekendag en de milde schenkingen kunnen wij dit project tot een mooi einde brengen.

Het totale project omvat 6 klaslokalen, omheining rond de school, sanitaire blok, lerarenverblijf, beplanting voor de schaduw, meubilair van de lokalen.

Het totale bedrag zal rond de €90.000 euro uitkomen.

Mogen wij ook op jouw steun rekenen?

Graag tot op één van onze evenementen, wil je graag een storting doen dan kan dat op reknr BE02 1030 6347 4040 (BIC NICA BE BB – Crelan België)

Alvast bedankt voor je betrokkenheidGOUDEN SPONSORS:

ZILVER SPONSORS:

 • Luc Bollen - Apotheek (Leopoldsburg)
 • Jaak Smets - Transport (Leopoldsburg)
 • Vinoscoop - Wijnimporteur (Leuven)

BRONZEN SPONSORS:

 • Charlepoeng Traiteur – Caterer (Leopoldsburg)
 • Broodway - Bakkerij (Leopoldsburg)

SYMPATHISANTEN:

 • Amphora – Bloemenspeciaalzaak (Leopoldsburg)
 • Bello Cosi – Italiaans Restaurant (Leopoldsburg)
 • Capinic - Pierre Schmitt (Meldert)
 • Environ Benelux - Hélène V (Sint-Genesius-Rode)
 • Janssens Leo – Voorzitter dorpsraad Wolfsdonk
 • Prik & Tik – Drankencenter (Leopoldsburg)
 • Quadro  – Kaders & Inlijstingen (Leopoldsburg)
 • Westelhof - Brasserie (Westerlo)
 • Privé personen: verschillende families verspreid over gans België
{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x