Bezoek aan Senegal 2021

Na een onderbreking van 2,5 jaar door de COVID-19 pandemie konden we eind november 2021 toch met 8 vrijwilligers vetrekken naar Senegal.
De 10 paletten hulpgoederen die eind september uit de haven van Antwerpen vertrokken, werden met heel wat vertraging en onderhandeligen met de douane afgeleverd in onze verblijfplaats.


In overeenstemming met de visie van onze vereniging lag de focus van onze hulpverlening op het educatieve, hygiënische en medische vlak:

Educatieve hulpverlening: 
- De derde klas in het schooltje van Sindine is zo goed als voltooid en we maakten plannen voor de aanvang van de bouw van het vierde klasje.

 - We brachten een bezoek aan de school in Malicounda Wolof die we afgelopen jaren gebouwd hebben, maar ook de school Enrice Visconti in Nguering (Sindia) en enkele scholen in La Somone en Nguekokh waar we heel wat franse leesboekjes, schoolgerief en sportmateriaal uitdeelden.


Hygiëne:
We stelden lokaal een hondertal hygiënepaketten samen die verdeeld werden in de broussedorpen.


Medische hulpverlening:
- De twee tandartsen die ons vergezelden gaven poetsinstructies in de lokale school in La Somone. Dit werd zeer goed onthaald. Als afsluiting kregen alle kinderen een tandenborstel en tandpasta.
 
- De tandartsen werkten enkele dagen in de praktijk van de Medische Post in Théfès en ervaarden wat de hoogste noden zijn. Hierdoor zullen we in de komende jaren meer gerichte ondersteuning kunnen geven.
 - Naar jaarlijkse gewoonte gaven we materiële steun aan verschillende medische centra en het ziekenhuis Grand Mbour.
Door de pandemie was er nood aan digitale thermometers en medicatie zoals koorstwerende middelen.
 

Een grote dank aan alle mensen die ons begeleidde tijdens deze trip (Lieve, Lisa, Luc, Myriam, Pauline, Rudy, Tamara en Vera)  en onze lokale contactpersonen:
Maguettio Diallo en Cheikh Thiaw Lo.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x